Van der Wiel voelde zich derde keus: 'Hij speelde meteen, na wat hij deed...'

Van der Wiel voelde zich derde keus: 'Hij speelde meteen, na wat hij deed...'

09-10-2016 21:42
8

Gregory van der Wiel merkte afgelopen seizoen dat hij steeds lager in de hierarchie kwam te staan bij Paris Saint-Germain. De rechtsback van Fenerbahçe voelde zich uiteindelijk derde keus in Parijs.

Van der Wiel haalt twee momenten op waarop hij dacht dat het voor hem niet meer zou gaan lukken bij PSG. Het eerste moment was toen Serge Aurier net terug was van een schorsing na het beledigen van trainer Laurent Blanc op social media en direct de voorkeur kreeg boven Van der Wiel. "Hij was geschorst en vier dagen na die schorsing speelde hij tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League, na wat hij deed...", zegt Van der Wiel in gesprek met Canal Football Club.

Maar zelfs toen Aurier afwezig was speelde Van der Wiel lang niet altijd in Parijs. "Ik heb niet het beste van mijzelf laten zien, dat geef ik toe, maar toen de trainer Marquinhos als rechtsback neerzette toen Aurier er niet was... Toen besefte ik dat ik slechts de derde keus was."

Ook na het vertrek van Laurent Blanc en de komst van Unai Emery voelde Van der Wiel geen behoefte om te blijven. "Ik concludeerde dat ze me niet echt nodig hadden en ik voelde geen echte wil om te blijven", aldus de rechtsback, die met Blanc geen klik voelde. "Ik werd niet altijd gerespecteerd. Ik weet niet wat hij van me vond. Ik kon een wedstrijd spelen, en vervolgens speelde ik een maand niet meer."