'Ik trek aan een dood paard. FC Utrecht wil het gewoon niet. Dat mag, maar...'

'Ik trek aan een dood paard. FC Utrecht wil het gewoon niet. Dat mag, maar...'

13-10-2016 19:47
4

Het leek een mooi idee: de hoeken van stadion Galgenwaard dichtmaken met doeken om zo meer sfeer te creëren tijdens thuisduels van FC Utrecht. Jacques van der Linden begon zelfs een Facebook-actie en kon op veel animo rekenen. Maar inmiddels heeft hij zijn pogingen gestaakt. 

Een maand geleden zat Van der Linden met Utrecht rond de tafel om zijn plannen te bespreken. Het idee was om de vier open hoeken in de thuishaven van de eredivisionist met zonnepanelen te dichten. Daarmee zou Galgenwaard een sfeervoller én duurzamer stadion worden. 

Al zijn geïnvesteerde energie lijkt echter voor niets geweest. "Ik hoor al weken weer niets. Nu komen ze weer met een fabrikant van doeken aan, maar zo ver was ik zelf allang. Ik ga er geen energie meer insteken", aldus Van der Linden in het Algemeen Dagblad. "Ik trek aan een dood paard. De club wil het gewoon niet. Dat mag, maar zeg het dan."

Woordvoerder Perry Hendriks laat aan het dagblad weten dat 'het dichtmaken van de hoeken nog steeds op de agenda staat.'