Jong Ajax vernedert 'angstgegner' De Graafschap dankzij Cerny en Nouri

17-10-2016 21:54
60

Jong Ajax heeft maandagavond grote indruk gemaakt in de Jupiler League. De Graafschap kreeg op een uitverkochte Toekomst alle hoeken van het veld te zien: 4-2.

De score doet vermoeden dat De Graafschap nog wel iets in de melk te brokkelen had in Amsterdam, maar een uitslag van 10-2 was een betere afspiegeling geweest van de score. Het orkest van Jong Ajax swingde van begin tot eind, met Abdelhak Nouri als dirigent.

Na nog geen veertig seconden kwam De Graafschap echter op voorsprong. Piotr Parzyszek tekende voor de 0-1. Jong Ajax nam vervolgens snel het initiatief over en kwam nog voor rust op voorsprong door twee doelpunten van de jarige Vaclav Cerny.

Saillant, want de Tsjechische aanvaller miste op 8 mei van dit jaar nog een uitgelezen kans op de 0-2 in de kampioenswedstrijd van Ajax tegen De Graafschap. De Amsterdammers slikten vervolgens de gelijkmaker van Bryan Smeets en moesten de landstitel aan PSV laten.

In de tweede helft liep Jong Ajax verder uit. Adham El Idrissi maakte de 3-1, waarna Nouri ook nog een doelpunt meepikte uit een flitsende counter. Het toptalent, dat voor de wedstrijd een prijs kreeg uit handen van Hakim Ziyech, kreeg even later een publiekswissel. Het laatste woord was uiteindelijk aan De Graafschap, dat de uitslag via Elvio van Overbeek nog een iets beter aanzien gaf: 4-2.

Door de zege klimt Jong Ajax naar de derde plek in de Jupiler League, twee punten achter koploper Jong PSV. De Graafschap kent een vreselijke competitiestart. De degradant staat op de zestiende plek.