'Ik wil in de Eredivisie spelen met Ajax, ik wacht eigenlijk op een kans'

'Ik wil in de Eredivisie spelen met Ajax, ik wacht eigenlijk op een kans'

18-10-2016 00:06
5

Dat Abdelhak Nouri de Jupiler League is ontgroeid, werd maandagavond tijdens Jong Ajax – De Graafschap (4-2) weer duidelijk. Zelf vindt hij het ook tijd voor een kans in de Eredivisie.

"Ik streef ernaar om in de Eredivisie te spelen, om daar dit voetbal ook te laten zien", antwoordt Nouri diplomatiek in gesprek met FOX Sports. "Ik wil kijken of ik dat aankan. Ik wacht eigenlijk op een kans. Tot nu toe is dat niet gebeurd, dus ik moet zorgen dat ik het bij Jong Ajax blijf doen."

De concurrentie op het middenveld bij de Ajax-hoofdmacht is moordend, dus een verhuur in januari zou een optie kunnen zijn. "Maar ik heb daar nog niet over nagedacht. De bedoeling was en is nog steeds om in de Arena te gaan voetballen. Als ik ergens anders ga voetballen is dat met Ajax", grijnst hij.

Voor het duel met De Graafschap kreeg Nouri een Bronzen Stier uit handen van Hakim Ziyech. "Geweldig. Hij is iemand tegen wie ik echt opkijk. Ik ben er echt blij mee, het is een beloning. Ik hoop dat ik 'm ook een keer mag uitreiken."