In het kort: KNVB wil testen met vierde wissel, CL-finale buiten Europa

In het kort: KNVB wil testen met vierde wissel, CL-finale buiten Europa

20-10-2016 20:25
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

KNVB wil testen met vierde wissel
De KNVB heeft bij de internationale spelregelcommissie IFAB het verzoek ingediend om vanaf het seizoen 2017/'18 in het bekertoernooi te experimenteren met een vierde wissel.Dat liet operationeel directeur Gijs de Jong weten na een IFAB-bijeenkomst in Frankfürt, meldt de voetbalbond. Ook Marco van Basten was daarbij aanwezig in zijn nieuwe functie als FIFA-official. De vierde wissel moet beschikbaar worden in de verlenging.

Concurrent Janssen hervat de training
De rentree van Harry Kane bij Tottenham Hotspur laat niet lang meer op zich wachten. De spits, ploeggenoot en concurrent van Vincent Janssen, heeft donderdag de training hervat. Kane liep ruim een maand geleden in een wedstrijd tegen Sunderland een enkelblessure op. Janssen was sindsdien geregeld de eerste keus in de spits.

CL-finale mogelijk buiten Europa
Aleksander Ceferin staat er voor open om de finales van de Champions League en de Europa League in de toekomst buiten Europa te laten spelen. Dat zegt de nieuwe voorzitter van de UEFA tegen persbureau AP. De Sloveen opperde daarnaast de halve finales voortaan in het weekend gespeeld zouden moeten worden.

Sneijder weer bij selectie Galatasaray
Wesley Sneijder is hersteld van de hamstringblessure die hij tegen Wit-Rusland opliep. Dat meldt Voetbal International. De routinier is door Jan Olde Riekerink bij de selectie gehaald voor het duel met Trabzonspor zaterdag. Ook Nigel de Jong zit weer bij de selectie van de Nederlandse oefenmeester. 

Rudi Garcia aangesteld als manager van Marseille
Olympique Marseille, de club van Karim Rekik, heeft een nieuwe manager aangesteld. Rudi Garcia gaat de ploeg uit de kuststad onder zijn hoede nemen. De 52-jarige Fransman heeft een contract voor drie jaar getekend en is vanaf aanstaande vrijdag verantwoordelijk voor de resultaten van l 'OM, zo meldt de club.