Heerenveen verrast in Eredivisie: Als je iets doet wat je leuk vindt...

Heerenveen verrast in Eredivisie: "Als je iets doet wat je leuk vindt..."

21-10-2016 14:23

Jurgen Streppel is met sc Heerenveen aan een prima start van het seizoen bezig. De Friezen staan op een keurige derde plek, op doelsaldo boven PSV. Maar Streppel waarschuwt zijn manschappen: het gaat niet vanzelf.

"We zijn op de goede weg, maar moeten elke dag keihard werken om dit ook vol te houden", begint hij zijn perspraatje, geciteerd op de clubsite. "We zitten er bovenop, doen er alles doen de dat soort factoren buiten te sluiten. We willen de schwung waar we nu in zitten zolang mogelijk vast zien te houden. Het lijkt soms vanzelf te gaan, maar dat is niet zo." Heerenveen voelt extra druk, omdat het zo hoog staat. Maar: "We leggen onszelf de meeste druk op."

Streppel hamert op aanvallend spel bij Heerenveen. Dat wil men zien. Ook de spelers kunnen zich daarin vinden. "Als je iets doet wat je leuk vindt, kun je vaak net een stapje meer." De Friezen maken gebruik van verschillende krachten. "We kunnen vanuit het niets een doelpunt maken, dat is een kwaliteit, maar we hebben ook drie keer de nul gehouden. We hebben behoorlijk wat facetten die we beheersen."