Dreigende 'driehoek' stuwt FC Utrecht omhoog: Ontzettend veel beweging

Dreigende 'driehoek' stuwt FC Utrecht omhoog: "Ontzettend veel beweging"

21-10-2016 20:34

FC Utrecht gaat zaterdagavond op jacht naar de derde overwinning in vier competitieduels. In Tilburg is Willem II de tegenstander. Utrecht-trainer Erik ten Hag vindt dat het steeds beter begint te draaien bij zijn ploeg. 

"Je ziet het team groeien. Dat zag je ook weer in de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (3-0). Ondanks een moeilijke eerste helft. Daarin kwamen we op voorsprong via een wat gelukkige goal, maar die kwam voort uit een aanvalsopbouw waarop we hadden getraind", vertelt Ten Hag op de website van de club. "Na de rust, toen we goed in de gaten hadden hoe Eagles te bestrijden, zetten we het vrij goed om. En dan zie je dat wij ontzettend goed kunnen spelen."

De 'driehoek' Sébastien Haller-Richairo Zivkovic-Nacer Barazite draait ook steeds beter. "Er zit ontzettend veel beweging in. De rest van de ploeg maakt veel ruimte. Die scheppen heel goed de voorwaarden om die driehoek in stelling te brengen. Er ontstaan steeds meer automatismen en daardoor ook steeds meer kansen." Utrecht staat na negen speelrondes op de elfde plek, met negen punten. Willem II heeft twee punten minder.