'Je zag het tegen PSV. Ze kregen genoeg kansen, maar je moet ze wel maken'

'Je zag het tegen PSV. Ze kregen genoeg kansen, maar je moet ze wel maken'

21-10-2016 21:31
2

Het gaat goed met Arber Zeneli. Zijn club sc Heerenveen presteert uitstekend in de Eredivisie en de 21-jarige aanvaller scoorde al vijf keer in negen competitieduels.

"Ik kan beslissend zijn. Dit is waar Heerenveen me voor heeft gehaald", zegt Zeneli, goed voor ruim een kwart van de Friese treffers, op de clubsite. De Zweed is blij dat hij zijn belofte inlost. "Ik heb wel een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar het waren er te weinig. Ik had tijd nodig om mijn draai te vinden. Er zijn geen zaken meer die me afleiden van voetbal. Als ik op het veld sta ben ik 100 procent gefocust."

Zeneli beschouwt zijn goals als een persoonlijke bonus. Hij scoorde nu al vijf duels op rij. "Deze serie is leuk, maar dat Heerenveen wint, is veel belangrijker. Mijn spel kan nog beter. Ik maak nog niet altijd de juiste keuzes en heb nog maar één keer een assist (bekerduel De Graafschap, red) gegeven. Voor een buitenspeler is dat weinig."

Zeneli looft de wisselwerking met Sam Larsson en Reza Ghoochannejhad. "Met de individuele klasse van Sam en mij op de zijkanten kunnen we in één tegen één situaties veel gevaar creëren. Reza is altijd in beweging en staat vaak op de juiste plek om het af te maken. Makkelijk scoren is belangrijk. Je zag het in onze wedstrijd tegen PSV. Zij kregen genoeg kansen, maar je moet ze wel benutten."