Arsenal stelt teleur, Koeman ziet Everton in slotminuut verliezen

22-10-2016 17:55
3

Arsenal en Everton hebben verzuimd te profiteren van het puntenverlies van Tottenham Hotspur. Beide clubs kwamen tegen promovendi Middlesbrough en Burnley niet tot winst. Arsenal bleef tegen Middlesbrough op een gelijkspel steken, Everton ging in de laatste minuut zelfs onderuit.

Arsenal had veel meer de bal dan Middlesbrough, waar Marten de Roon in de basis stond. Dat overwicht konden The Gunners niet uitdrukken in doelpunten. De gastheren kwamen in de eerste helft zelfs een paar keer goed weg. Het was dat Petr Cech attent reageerde.

In de tweede helft trachtte Arsène Wenger met aanvallende wissels het tij te keren, maar ook dat mocht niet baten. Door het dure puntenverlies kan koploper Manchester City verder uitlopen en Liverpool op gelijke hoogte komen.

Uitglijder Koeman
Een teleurstellend resultaat was er ook voor Everton. De equipe van Ronald Koeman ging tegen Burnley in de laatste minuut pijnlijk onderuit (2-1). Everton leek aanvankelijk genoegen te moeten nemen met een gelijkspel nadat Sam Vokes (Burnley) en Yannick Bolasie (Everton) hadden gescoord. Maar een nachtmerrie kwam uit voor Koeman toen Scott Arfield in blessuretijd voor de winnende treffer tekende.