Wisselend succes voor Nederlandse managers in het Championship

Wisselend succes voor Nederlandse managers in het Championship

22-10-2016 19:14
3

Jaap Stam heeft met Reading de aansluiting met de subtop van het Championship behouden. De Nederlandse manager zag zijn ploeg zaterdag met 0-1 winnen bij Rotherham United.

Reading brak pas vier minuten voor tijd de ban tegen de hekkensluiter. Invaller Paul McShane was de maker van het doelpunt. Stam had een basisplaats ingeruimd voor Roy Beerens en Joey van den Berg. De Nederlanders speelden de hele wedstrijd. Reading, dat vorige week gelijkspeelde tegen het Queens Park Rangers van Jimmy Floyd Hasselbaink, staat achtste in de tweede Engelse afdeling.

Hasselbaink moest een nederlaag slikken op bezoek bij Sheffield Wednesday. QPR ging met 1-0 onderuit. Tjaronn Chery deed negentig minuten mee bij de Londenaren, Abdenasser El Khayati bleef op de bank. Bij Sheffield was Glenn Loovens wisselspeler. Hasselbaink staat met zijn ploeg dertiende.

Vurnon Anita zag Newcastle United de koppositie veroveren. De Noord-Engelsen waren thuis met 3-0 te sterk voor Ipswich Town. De bijdrage van Anita was gering: de Nederlander kwam niet van de bank.