Haké grijnst na zege in Deventer: 'Nou, daar zijn we hard naar op weg'

Haké grijnst na zege in Deventer: 'Nou, daar zijn we hard naar op weg'

22-10-2016 22:04
2

Manchester City-huurlingen Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina waren zaterdagavond weer op dreef voor FC Twente. Vooral de prestatie van laatstgenoemde tegen Go Ahead Eagles (0-2) kon op de goedkeuring rekenen van trainer René Hake.

"Genieten toch? Dat is toch mooi?", reageert Haké voor de camera van FOX Sports op het optreden van Celina in Deventer. De Kosovaar bekroonde zijn optreden kort voor tijd met een goal. "Het is gewoon een heel creatieve speler. Ik vind het mooi dat je daarvan geniet, dat doen wij ook." Celina geniet veel vrijheid in de Enschedese formatie. "Het is ook een speler die dat nodig heeft."

"Hij weet het nog niet altijd op de goede momenten uit te voeren, maar hij zit ook bij ons om dat mede te leren", vervolgt Haké. "Maar gelukkig hebben wij zulke creatieve spelers. Dat vinden wij alleen maar prettig." Mede door de inbreng van de huurlingen staat Twente op een verdienstelijke zesde plaats. De doelstelling was overleven. "Nou, daar zijn we hard naar op weg", grijnst de coach.

Haké had ook een kritiekpuntje. Na de 0-1 van Yeboah ging Twente achteruit, waar kansen lagen om het duel te beslissen. "Niet alleen Ünal, maar in zijn totaliteit vond ik dat we de ruimte die achter de verdediging lag te weinig benutten. Dat had meer te maken met de pass die we gaven na balverovering. Die kwam heel vaak niet aan of we gaven een blinde peer naar voren."