Huurlingen vangen vertrek Ziyech op: 'Deze ploeg draait niet om individuen'

Huurlingen vangen vertrek Ziyech op: 'Deze ploeg draait niet om individuen'

23-10-2016 11:56
5

Het vertrek van Hakim Ziyech lijkt bij FC Twente moeiteloos te worden opgevangen door drie Manchester City-huurlingen. Enes Ünal, Yaw Yeboah en Bersant Celina vertolkten ook zaterdag tegen Go Ahead Eagles (2-0) een hoofdrol.

Twente is inmiddels opgeklommen naar de zesde plaats in de Eredivisie. Ünal (4), Bersant Celina (4) en Yaw Yeboah (1) waren goed voor negen van de twaalf Enschedese treffers. In Deventer opende Yeboah vlak voor rust de score en Celina besliste het duel vlak voor tijd. Daarvoor had de twintigjarige Kosovaar ook al een paar kunnen scoren. Zo raakte hij twee keer de paal.

"Ik had wat kansen en verwacht van mezelf vaker te scoren. Ik schoot tweemaal op de paal en had dus een hattrick kunnen maken", vertelt Celina op de clubsite. "Maar we zijn een team en we speelden in de eerste helft fantastisch. Tegen een team als Go Ahead en in dit stadion, dan verdienen we de credits voor dit resultaat. Ik hou van de sfeer hier, zo hoort het te zijn."

Ook Yeboah voelt zich goed bij Twente. "We hebben als team hard gewerkt. In balbezit waren we in de eerste helft goed en we konden de openingen vinden. In de tweede helft wisten we dat het lastig zou worden. We bleven knokken en hebben als team gewonnen. Dit is niet een ploeg die om individuen draait."