Feyenoord trekt 'belangrijke' conclusie: We hebben de meeste punten

Feyenoord trekt 'belangrijke' conclusie: "We hebben de meeste punten"

23-10-2016 17:35
9

Giovanni van Bronckhorst heeft zondagmiddag met Feyenoord twee punten laten liggen tegen Ajax. Dat is het gevoel wat overheerst bij de Rotterdammers.

Feyenoord miste in de eerste helft een aantal levensgrote kansen. Vervolgens maakte Kasper Dolberg de 0-1, maar Feyenoord kwam in de slotfase langszij via Dirk Kuyt. "De manier waarop we ons naar die gelijkmaker hebben geknokt, is een compliment waard voor het team. We schroefden het tempo op, terwijl Ajax vermoeid raakte. In die fase voelde je dat de goal kon vallen en dat gebeurde ook", zegt Van Bronckhorst na afloop, geciteerd op de website van Feyenoord.

"Uiteindelijk hou ik een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Met deze kansen die we hebben gehad, had er meer in gezeten. Aan de andere kant weet je ook dat je met nul punten had kunnen achterblijven. Door het gelijkspel blijft het gat op de ranglijst nu vijf punten, dat overheerst", aldus Gio.

"Het is belangrijk dat je niet verliest, maar we hebben de kansen gehad om te winnen", zegt Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. De oefenmeester kijkt tevreden terug op de eerste tien wedstrijden. "We hebben de meeste punten en dat is het belangrijkst. We zijn groeiende en blij met de start."