Ajacied overtuigt zonder 'gekke capriolen': Bij Jong Ajax deed hij dat wel

Ajacied overtuigt zonder 'gekke capriolen': "Bij Jong Ajax deed hij dat wel"

24-10-2016 12:06
26

Met zijn redding op de poging van Bilal Basacikoglu in de eerste helft, hield André Onana Ajax op de been in de Klassieker. De keeper uit Kameroen krijgt complimenten van Kenneth Perez.

De analist is bij FOX Sports lovend over de manier waarop Onana de doorgebroken Basacikoglu onschadelijk maakte. "We hebben allemaal getwijfeld aan Onana, maar hij blijft bij die wereldkans voor Bilal Basacikoglu héél lang staan. Hij anticipeert goed en voorkomt een goal", aldus Perez.

Het verschil met Brad Jones aan de andere kant is volgens hem opvallend. "Jones gaat bij de kans van Dolberg heel snel naar de grond. Daardoor heeft Dolberg maar één mogelijkheid: stiften. Dat is het verschil. En dat terwijl Jones op zich de betere keeper is. Hij doet het heel goed."

Perez sluit af met mooie woorden voor Onana, die trainer Peter Bosz geen enkele aanleiding geeft om voor Tim Krul te kiezen, als laatstgenoemde weer fit is. "Onana haalt de laatste drie, vier, vijf wedstrijden geen gekke capriolen uit. Bij Jong Ajax deed hij dat wel, met hakjes achter het standbeen en dat soort gekke dingen. Hij is een zeer volwassen keeper."