Als het over het kampioenschap gaat geef ik alleen maar saaie antwoorden

"Als het over het kampioenschap gaat geef ik alleen maar saaie antwoorden"

24-10-2016 13:01
5

Ondanks dat Feyenoord een weergaloze competitiestart kent, wil Nicolai Jörgensen nog niet praten over het kampioenschap. De Deense spits probeert met beide benen op de grond te blijven. Feyenoord heeft 28 punten uit tien duels.

"Als het over het kampioenschap gaat geef ik alleen maar saaie antwoorden", zegt Jörgensen tegen NUsport. "We moet nu niet praten over iets dat over zeven maanden misschien kan gebeuren. Daar kun je alleen maar nerveus van worden. Ik geniet liever van het goede spel van de afgelopen maanden. Tegen Ajax (1-1, red.) hebben we ook goed gespeeld. We hadden meer verdiend."

Wedden

Meer odds

De uitslag van De Klassieker zorgt dan ook voor gemengde gevoelens bij de Deen. Feyenoord was de betere ploeg. "Gezien de kansen hadden we het gewoon moeten afmaken. Maar omdat we zo laat in de wedstijd nog achter stonden is het vooral belangrijk dat we niet verloren hebben. We staan nog steeds vijf punten voor."

Het was de eerste Klassieker voor Jörgensen, nadat hij afgelopen zomer overkwam van FC Kopenhagen. "Qua sfeer was het crazy. Een hele mooie ervaring, al zit er meer stress op dan bij een gewone wedstrijd. Feyenoord-Ajax is ook niet te vergelijken met een topper in Denemarken. Dit is veel groter. Vooraf werd dat ook wel benadrukt door mijn teamgenoten. Er moest gewonnen worden, het hoefde niet per se mooi. Maar ja, nu hebben we aardig gespeeld, maar helaas dus niet gewonnen."