'Alleen zijn vliegbrevet ontbrak nog, deze komt in de compilatie terecht'

'Alleen zijn vliegbrevet ontbrak nog, deze komt in de compilatie terecht'

25-10-2016 07:02
5

Jarchinio Antonia is er zéér genadig van afgekomen na zijn sprong op het been van Stefan Thesker. Dat stellen Mario van der Ende en Ruud Bossen, die de schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, te mild vinden.

De voormalig toparbiters dachten beide dat de vleugelaanvaller van Go Ahead Eagles voor vier of vijf duels geschorst zou worden. De aanklager betaald voetbal besliste anders. "Dit was een buitensporige overtreding met een duidelijk gevaar voor de tegenstander. Het is een wonder dat die jongen niets heeft gebroken", reageert Bossen in het Algemeen Dagblad.

"Alleen zijn vliegbrevet ontbrak nog. Deze komt in de compilatie terecht van de zwaarste overtredingen van de laatste vijf jaar", vult Van der Ende aan. Hij twijfelt aan de voetbal-knowhow binnen de tuchtcommissie, aangezien Willem II-aanvaller Fran Sol een zwaardere straf kreeg (vier duels, waarvan één voorwaardelijk). "Ik twijfel aan de kwaliteit van de mensen die de overtredingen vervolgens moeten beoordelen. Ik pleit voor meer deskundigheid."

Bossen legt de link met het amateurvoetbal, waar geregeld zware schorsingen te zien zijn. "Als je dan ziet welke straffen er in het betaald voetbal worden uitgedeeld, wordt er absoluut met twee maten gemeten." Een verkeerd signaal? "Ja en nee. Het betaald voetbal blijft een andere tak van sport." Antonia mist ondertussen het bekerduel met Jodan Boys en de derby tegen PEC Zwolle.