AZ-spits: 'Weet zeker dat ik weer basisspeler word. Kwaliteit komt boven drijven'

AZ-spits: 'Weet zeker dat ik weer basisspeler word. Kwaliteit komt boven drijven'

25-10-2016 07:32
17

Wout Weghorst lijkt zijn basisplaats bij AZ even te zijn kwijtgeraakt. De 24-jarige spits ondervindt stevige concurrentie van Fred Friday en Robert Mühren, maar is niet van pan om lang op de bank te zitten.

Weghorst, die woensdag zijn oude club FC Emmen treft in de KNVB Beker, gelooft in zijn kwaliteiten. "Ik heb vier wedstrijden in de basis gestaan en er staan vier goals achter mijn naam. Volgens mij kan niemand anders dat zeggen", stelt hij in het Dagblad van Het Noorden. "Ik ben clubtopscorer van AZ. Ik weet zeker dat ik weer basisspeler word. Kwaliteit komt altijd boven drijven."

Ook bij zijn vorige clubs viel hij wel eens buiten de boot. Zo kreeg bij FC Emmen Roland Bergkamp de voorkeur. Weghorst kon het destijds nauwelijks verkroppen. "Ik heb er nog steeds veel moeite mee als ik ernaast sta, maar ik reageer er nu wel anders op dan toen. In die periode was ik koppig, nors, rebels. Ik heb er veel van opgestoken."

Het is echter ook het aard van het beestje, stelt Weghorst. "Ik heb nou eenmaal een enorm sterke drive om iets te bereiken. Die heeft me ook gebracht naar waar ik nu sta. Alles moet voor mijn doelen wijken. Ik kan teleurstellingen slecht verbergen, ook niet als de camera draait. Dat komt soms verkeerd over. Dan krijg je al snel het etiket van lastig en arrogant. Het zij zo."