Van der Heijden verklaart opmars: 'In overleg met de staf van Feyenoord'

Van der Heijden verklaart opmars: 'In overleg met de staf van Feyenoord'

27-10-2016 13:33
13

Jan-Arie van der Heijden voelt zich véél sterker dan een jaar geleden. Afgelopen zomer besloot de verdediger van Feyenoord om keihard voor zichzelf te trainen. Die arbeid betaalt zich nu uit, merkt hij. 

Van der Heijden (28) ging extra individuele trainingen volgen, zowel bij Feyenoord als bij looptrainer Errol Esajas.  "Het fysieke aspect in het voetbal wordt steeds belangrijker en ik vond dat ik in fysiek opzicht nog wel kon verbeteren. Daar werkte ik uiteraard al dagelijks aan bij Feyenoord, waar iedere speler een individueel trainingsprogramma heeft. De trainingen bij Errol zijn echter nog iets specifieker gericht op het verbeteren van de motoriek", vertelt de linkspoot in gesprek met Feyenoord Magazine. 

"Ik volg de trainingen in overleg met de technische en medische staf van Feyenoord, die toejuichen dat ik in mezelf investeer", vervolgt de oud-speler van Vitesse en Willem II. "De groepstrainingen bij Feyenoord, mijn individuele trainingsprogramma bij Feyenoord en de trainingen bij Errol worden goed op elkaar afgestemd. Als ik een zware conditionele training bij Feyenoord heb gehad, ga ik bij Errol niet nog een keer zwaar trainen. Dan werk ik daar bijvoorbeeld meer aan mijn lenigheid."