Blind licht Schaars-uitnodiging toe: 'Daar lopen we bij Oranje niet van over'

Blind licht Schaars-uitnodiging toe: 'Daar lopen we bij Oranje niet van over'

27-10-2016 15:14
38

Danny Blind vindt dat Stijn Schaars een beloning verdient voor zijn uitstekende prestaties bij sc Heerenveen. De bondscoach heeft de 32-jarige controleur daarom opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje, legt hij in gesprek met Ons Oranje uit. 

"We kennen hem, hij heeft natuurlijk genoeg ervaring. Ik vind dat hij op dit moment goed speelt, hij heeft een bepalende rol binnen Heerenveen, op een positie waarin wij ook steeds kijken naar wat voor spelers we daar voor handen hebben", steekt Blind van wal. 

"Controlerende middenvelders, daar lopen we niet van over. Ik vind het goed om Schaars, met zijn ervaring en de manier waarop hij zich manifesteert, er nu bij te nemen."

Schaars (32) heeft in totaal 23 interlands op zijn naam staan. Zijn laatste duel namens Oranje dateert van maart 2014. Toen deed de linkspoot mee tijdens de oefeninterland tegen Frankrijk, die met 2-0 werd verloren. Afgelopen zomer verkaste Schaars van PSV naar Heerenveen. Eerder kwam hij uit voor onder meer AZ en Vitesse. 

Lees ook: Blind verrast: opgeleefde Schaars (32) maakt deel uit van voorlopige selectie