Zwolle bekert verder na goals van Ehizibue en Mokhtar én spannende slotfase

Zwolle bekert verder na goals van Ehizibue en Mokhtar én spannende slotfase

27-10-2016 20:20
6

PEC Zwolle heeft donderdag de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Ron Jans maakte het zich in de slotfase nog onnodig moeilijk tegen VVV-Venlo, maar trok de overwinning wel over de streep: 2-1.

Zwolle maakte er geen hoogstaand duel van voor eigen publiek, maar toonde opnieuw aan de beterende hand te zijn. Kingsley Ehizibue opende na een half uur de score tegen de Jupiler League-club. Een voorzet van Calvin Verdonk werd door iedereen gemist, maar de aanvaller van PEC stond paraat en schoot fraai raak.

Wedden

Meer odds

Zwolle had een overwicht, maar na de pauze kwam VVV bijna langszij. Joey Sleegers volleerde tegen de paal. Niet veel later konden de PEC-fans wél juichen. Mokhtar trof doel op aangeven van Ehizibue. De thuisploeg leek daarna simpel op het laatste fluitsignaal af te stevenen, maar knullig balverlies leidde een goal in van Sleegers, die met een lob doelman Mickey van der Hart versloeg.

Na nieuw geschutter schoot Johnatan Opoku uit een lastige hoek voorlangs, waardoor Zwolle opgelucht adem kon halen. De equipe van Jans gaat donderdag in de koker voor de loting voor de achtste finale. Zondag wacht in eigen huis de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles.