Twente al bezig met volgend seizoen: Zodat we dan ook Eredivisie spelen

Twente al bezig met volgend seizoen: "Zodat we dan ook Eredivisie spelen"

28-10-2016 13:01
23

FC Twente is zeer voortvarend aan het seizoen begonnen, tot tevredenheid van trainer René Hake. Het is een wereld van verschil met de situatie waar Twente een jaar geleden in verkeerde.

"We zitten inderdaad in een hele andere situatie dan vorig seizoen", zegt Hake tegen de NOS. "Maar het is bekend dat als je regelmatig een wedstrijd wint, dat de gemoedstoestand dan beter is. Vorig seizoen hebben we na de winterstop ook heel wat wedstrijden gewonnen, maar toen was de situatie bij de club toch anders. Het is nu wat rustiger. Omdat de sportieve resultaten nu ook meezitten geeft dat rust. Er kan nu gewerkt worden aan de stabiliteit van de club."

Twente heeft na tien wedstrijden al zeventien punten en staat op een knappe vijfde plek. Daarmee verrast het vriend en vijand, maar de doelstellingen worden niet aangepast. "Het blijft zo dat we zo snel mogelijk genoeg punten willen halen zodat we volgend jaar ook Eredivisie spelen. Als dat snel gebeurt geeft ons dat tijd om al verder te kijken naar volgend seizoen, wat betreft de selectie", aldus Hake. Vrijdagavond speelt Twente om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Roda JC.