Het zijn de meest beladen duels die ik in mijn carrière heb gespeeld

"Het zijn de meest beladen duels die ik in mijn carrière heb gespeeld"

28-10-2016 21:15

Go Ahead Eagles verloor zijn laatste twee Eredivisie-duels en werd dinsdag tot overmaat van ramp door de amateurs van Jodan Boys uitgeschakeld in de KNVB Beker. Volgens de Deventenaren heeft dat echter geen invloed op de IJsselderby.

Joey Suk kent als geboren Deventenaar de belangen van de duels met PEC Zwolle. "Supporters kijken het hele jaar uit naar deze wedstrijd. In Deventer word je grootgebracht met de rivaliteit tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Voetballiefhebbers in Deventer groeien er mee op, het is een gevoel dat niet valt te beschrijven."

Wedden

Meer odds

Sander Duits beaamt die woorden. "Het zijn de meest beladen duels die ik in mijn carrière heb gespeeld. Je voelt gewoon de onderlinge rivaliteit tussen supporters van Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Dat is heel mooi om als speler mee te maken, evenals de grote drukte op de laatste training voor het duel."

"In het verleden is mij al opgevallen dat de stand op de ranglijst niets zegt bij de IJsselderby", stelt Xandro Schenk. "Het zal een duel met veel emotie en strijd worden. Het team dat daar het beste mee om kan gaan, wint de IJsselderby."