Willem II-fans gaan los: 'Een record waar je echt niet blij van wordt'

Willem II-fans gaan los: 'Een record waar je echt niet blij van wordt'

30-10-2016 07:54
1

Dankzij een doelpunt in extremis van Bartholomew Ogbeche boekte Willem II zaterdagavond zijn eerste thuiszege van het seizoen. FC Groningen was het slachtoffer in Tilburg: 2-1. De Tricolores hadden de overwinning hard nodig, erkende trainer Erwin van de Looi na afloop. 

"Geloof me: ik ben enorm blij", aldus de oefenmeester in gesprek met Omroep Brabant. Willem II boekte eind 2015 zijn laatste thuiszege in competitieverband. Bovendien stond de formatie uit Tilburg plots onderaan, nadat Roda JC vrijdag een punt had gepakt bij FC Twente.

"We konden een record pakken waar je echt niet blij van wordt. En sinds gisteren stonden we ineens onderaan. Dat voelt ook niet goed", vertelde Van de Looi. "We speelden het eerste uur goed, we misten alleen ouderwets veel kansen. Tot Thom Haye toch de goal maakte."

Toen Ogbeche vlak voor tijd de 2-1 binnenkopte, werden de Willem II-fans helemaal gek. "Al die puntjes schieten niet op. Nu zijn het er drie en maken we een enorme sprong", besefte aanvoerder Jordens Peters. "Ook voor het zelfvertrouwen is dit uitstekend. Het publiek was fantastisch. Gelukkig hebben ze waar voor hun geld gekregen."