Schöne: Die honderd procent score is er nu uit. Dat is een beetje jammer

Schöne: "Die honderd procent score is er nu uit. Dat is een beetje jammer"

30-10-2016 13:35
3

Ajax haalde zaterdagavond de volle drie punten tegen Excelsior (1-0), maar speelde geen grootse wedstrijd. Dat zag ook Lasse Schöne, die na zijn gemiste strafschop van zijn honderd procent penalty-score af is.

"We gingen teveel met de bal lopen, waardoor je ze juist in de wedstrijd laat", analyseerde Schöne na afloop voor de camera van AT5. "Als je juist de bal laat gaan, dan moeten zij veel gaan lopen. Op die manier speel je ze niet kapot. De tweede helft was iets beter, niet goed, maar wel beter."

Naast het behoudende spel van Excelsior viel op dat de tegenstander al in de eerste helft begon met tijdrekken. "Dat vond ik ook een beetje jammer. Maar ze komen naar de Arena toe, dan weet je dat ze meteen beginnen met tijdrekken omdat ze zolang mogelijk de nul willen houden. Dat is een beetje vervelend, maar dat kan je verwachten."

Schöne miste tegen Excelsior een penalty, voor het eerst sinds hij actief is in de Eredivisie. "Ja, die honderd procent score is er nu uit. Dat is een beetje jammer. Het was een matig ingeschoten penalty, dat was onnodig", besluit de middenvelder.