Groeibriljantje van PSV: In de jeugd schoot ik ze er vanuit alle hoeken in

Groeibriljantje van PSV: "In de jeugd schoot ik ze er vanuit alle hoeken in"

05-11-2016 10:43
8

Steven Bergwijn is erop gebrand dit seizoen definitief door te breken in het eerste elftal van PSV. De negentienjarige dribbelaar kwam al tien keer in actie in de Eredivisie - voornamelijk als invaller  - en scoorde één keer. 

"Ik heb altijd in mijn hoofd gehad rond deze tijd in het eerste te spelen en dat is gelukt", vertelt Bergwijn aan de NOS. "In de jeugd schoot ik ze er vanuit alle hoeken in. Het niveau is even wennen, maar dat komt wel goed. Ik wil een vaste speler worden bij PSV, belangrijk zijn en elke week in de basis staan."

PSV-trainer Phillip Cocu is enthousiast over zijn groeibriljantje. "Ik denk dat Steven het heel erg goed doet. Hij kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Hij is completer geworden. Hij heeft diepgang gekregen in zijn spel, speelt niet alleen maar in de bal. Daardoor is Steven niet alleen afhankelijk van de individuele actie die hij heeft."

Het rendement van de vleugelspits moet nog wel omhoog, voegt de coach daar direct aan toe. "Dat is kenmerkend voor een jonge speler. De wisselvalligheid voor de goal."