Update: Sms-gerucht over Bazoer afgedaan als 'onzin'

Update: Sms-gerucht over Bazoer afgedaan als 'onzin'

07-11-2016 09:00
51

Peter Bosz wist al vroeg dat hij bij Ajax geen plannen had met Riechedly Bazoer. Per sms is dat medegedeeld aan de broer van Bazoer, claimt Ruud Gullit.

"Zijn broer (en zaakwaarnemer, red.) heeft een sms gekregen van Peter Bosz dat hij al aan het begin van het seizoen het niet in hem zag zitten, dat heb ik gehoord", citeert Ajax Showtime Gullit uit het praatprogramma Rondo.

Wedden

Meer odds

De onthulling van Gullit volgt na een week waarin duidelijk werd dat Bazoer zint op een vertrek bij Ajax. De analyticus vindt dat Ajax de eigen filosofie minder nastreeft dan voorheen. "De filosofie was dat alle talenten moeten spelen. Dat was het wel, maar nu niet meer. Als ik Bazoer was zou ik ook weggaan."

Bazoer groeide onder Frank de Boer uit tot basisspeler, maar komt bij Bosz nauwelijks in actie. De twintigjarige middenvelder mocht dit seizoen slechts zeven keer opdraven.

Update 7-11-16, 09.00 uur: Volgens De Telegraaf klopt het sms-verhaal over Bazoer niet. Ajax-watcher Mike Verweij doet het gerucht af als 'onzin'.