Koeman keert terug: 'Ik kan het gevoel van de fans niet veranderen'

Koeman keert terug: 'Ik kan het gevoel van de fans niet veranderen'

25-11-2016 15:30

Ronald Koeman is benieuwd hoe hij zondagmiddag ontvangen wordt door de fans van Southampton. De Nederlandse manager treedt met Everton aan tegen de club die hij tussen 2014 en 2016 diende. Niet iedereen nam Koeman zijn overstap naar Liverpool in dank af. 

"Hopelijk tonen ze respect. Ik kan hun gevoel echter niet veranderen", zei Koeman vrijdagmiddag tijdens een persconferentie, opgetekend door het aanwezige journaille. "Ik kan het begrijpen als niet iedereen er hetzelfde over denkt. Daar ben ik niet bang voor."

De oud-trainer van onder meer Feyenoord, PSV en Ajax heeft geen spijt van zijn vertrek naar Goodison Park. Integendeel. "Ik ben heel blij met mijn keuze voor Everton. Het is een grote club met een grote historie. Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij. Trainers en spelers veranderen van club. Het beste is nu om vooruit te kijken."

Everton bekleedt momenteel de zevende plek in de Premier League, met negentien punten uit twaalf duels. Southampton staat op de elfde plek en heeft vijf punten minder.