Ajax zinspeelt op winterse transfer: We houden zijn situatie in de gaten

Ajax zinspeelt op winterse transfer: "We houden zijn situatie in de gaten"

26-11-2016 07:03
21

Ajax gaat in januari de transfermarkt op. Eén van de opties kan Klaas-Jan Huntelaar zijn. De spits van Schalke 04 is nog altijd in beeld bij de Amsterdammers.

"Huntelaar is nog steeds interessant", laat directeur spelersbeleid Marc Overmars weten aan De Telegraaf. "Hij is een echte winnaar. Zulke jongens hebben we nodig. Ik zeg niet dat we hem gaan halen, maar we houden zijn situatie in de gaten."

Ajax deed afgelopen zomer tevergeefs een poging. Huntelaar bleef bij Schalke, waar hij af en toe in actie komt. De 33-jarige spits heeft in Gelsenkirchen een aflopend contract en is na het huidige seizoen transfervrij.

Overmars heeft ook laten doorschemeren dat Ajax deze winter de transfermarkt opgaat. "We zijn aan het rondkijken voor het geval er spelers vertrekken. En als er niemand weggaat, is de kans ook aanwezig dat we zakendoen." Is Ajax zoekend naar een linksback en buitenspelers? "Dat is goed mogelijk", aldus Overmars.

Aan een huurling zoals Tim Krul en Bertrand Traoré denkt Ajax niet. "Dat is er eigenlijk één te veel", zegt de directeur. "In principe leiden we liever niet op en zorgen we liever niet voor speeltijd voor andere clubs. In de toekomst willen we eigenlijk alleen huren met optie tot koop, zoals met Arek Milik."