Geloof me, dat kunnen er weinig bij Ajax. Traoré nu slachtofferen is geen optie

"Geloof me, dat kunnen er weinig bij Ajax. Traoré nu slachtofferen is geen optie"

29-11-2016 07:07
37

Bertrand Traoré presteert de afgelopen weken ondermaats. De Ajax-huurling, die dit seizoen van Chelsea wordt geleend, krijgt echter rugdekking van oude bekenden. Zowel Rob Maas als Chelsea-scout Piet de Visser neemt het voor hem op.

"Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik: kijk hem eens gaan joh, hij draaft als een giraffe", begint Maas in het Algemeen Dagblad. "Maar op de eerste training liet hij ongekende dingen zien. Dat vergeet ik echt nooit meer. Geloof me, dat kunnen er weinig bij Ajax. Hem nu slachtofferen is geen optie. Waarom niet? Omdat hij als 21-jarige alleen leert door veel te spelen."

De Visser wil niet kwijt op welke plek Traoré het best tot zijn recht komt. Maar: "Het zal toch geen toeval zijn dat Traoré deel uitmaakt van het elftal dat nu zo vaak wint? Mijn voorspelling is dat hij straks gaat draaien en scoren." Bij vlagen lijkt het alsof Traoré laconiek is. "Die jongen gooit er echt niet met de pet naar. Hij wil elke dag beter worden. Daar hoort een mindere periode nu eenmaal bij", besluit Maas.