Opvallende sollicitatie voor Feyenoord: Ik wil mijn carrière daar beëindigen

Opvallende sollicitatie voor Feyenoord: "Ik wil mijn carrière daar beëindigen"

29-11-2016 20:38
12

De kans bestaat dat Salomon Kalou terugkeert naar Feyenoord. De Ivoriaanse aanvaller van Hertha BSC heeft plannen voor een toekomstige transfer naar De Kuip.

Dat laat Kalou dinsdag optekenen in een interview met Deutschen Welle. Het Hertha-contract van de 31-jarige aanvaller loopt na dit seizoen af. Het liefst wil hij verlengen. "Ik denk dat dat in januari ook wel gaat gebeuren", vertelt Kalou. "Op dit moment ben ik er niet echt mee bezig, maar ik ga ervan uit dat het goedkomt."

Hertha BSC wordt hoe dan ook niet de laatste club van Kalou. Hij wil op een dag terugkeren naar Feyenoord. "Ik voel me fit en denk dat ik nog een hoop goede voetbaljaren voor me heb liggen. Ik droom ervan mijn carrière bij Feyenoord te beëindigen. Die club zit in mijn hart, want daar begon alles voor mij. Door Feyenoord ben ik de speler en persoon die ik nu ben."

Kalou speelde van 2003 tot 2006 voor Feyenoord, dat hem voor zes miljoen euro verkocht aan Chelsea. In De Kuip vormde hij een gevreesd duo met Dirk Kuyt (K2). Kalou speelt sinds 2014 voor Hertha BSC. Dit seizoen staat de teller op drie doelpunten in vijf competitiewedstrijden.