'Leicester City heeft ster uit Belgische voetbal (19) binnen: 17,7 miljoen euro'

'Leicester City heeft ster uit Belgische voetbal (19) binnen: 17,7 miljoen euro'

01-12-2016 07:35
4

Leicester City heeft zich volgens Belgische berichten verzekerd van de komst van RC Genk-middenvelder Wilfred Ndidi. The Foxes hebben een overeenkomst met Genk over een transfersom van 17,7 miljoen. Het bedrag kan oplopen tot 22 miljoen euro.

Dat meldt Het Nieuwsblad donderdag. Officieel zal de deal pas op 1 januari, volgens de FIFA-regels, bekendgemaakt worden. Het staat echter vast dat de pas negentienjarige middenvelder naar de Premier League trekt. Genk probeerde een tijdje om een huurovereenkomst af te dwingen, waardoor Ndidi het seizoen vol zou maken in de Versluys Arena. Dat zagen de Britten echter niet zitten. Zij willen hem in januari aan hun kern toevoegen.

Leicester betaalt 15 miljoen pond, omgerekend 17,7 miljoen euro, voor de Nigeriaanse middenvelder. Er zijn echter nog heel wat bonussen, waardoor dat bedrag flink kan oplopen. Ook VfL Wolfsburg toonde interesse in Ndidi, maar hij verkoos zelf de Premier League. Ndidi is een type-N'Golo Kanté, de middenvelder die bijzonder belangrijk was in het kampioensjaar van Leicester City en afgelopen zomer naar Chelsea trok.