'Chelsea in het nauw: Londenaren kochten seksueel misbruikte jeugdspeler af'

'Chelsea in het nauw: Londenaren kochten seksueel misbruikte jeugdspeler af'

01-12-2016 13:28
3

Chelsea heeft jarenlang zwijggeld betaald aan een voormalig jeugdspeler die beweerde seksueel misbruikt te zijn door de hoofdscout van de club. Dat onthult de Britse krant The Daily Telegraph.

De speler zou in de jaren '70 misbruikt zijn door de inmiddels overleden Eddie Heath, die tussen 1968 en 1979 in dienst was bij de Londense club. Chelsea kocht het slachtoffer de afgelopen drie jaar af, nadat hij had gedreigd het verhaal openbaar te maken. De speler, zijn familie en advocaten werd op die manier verboden om over het misbruik te praten.

Wedden

Meer odds

Het verhaal staat niet op zichzelf. De afgelopen week meldden meer dan twintig (oud-)voetballers zich bij de Engelse vereniging van profvoetballers PFA. Allen stellen seksueel te zijn misbruikt. Meerdere spelers deelden hun verhaal met de media en ook een hulplijn leverde meer dan honderd meldingen op.

Chelsea kondigde al een uitgebreid onderzoek aan naar Heath. Over de beschuldigingen laat de club zich evenwel niet uit. De voormalig hoofdscout werd in een film uit 2011 over de club nog volop geroemd. "Heath was verantwoordelijk voor de komst van vele talentvolle spelers in een tijd dat de club het financieel moeilijk had", luidde het oordeel.