Bosz over afwezigheid Traoré: 'Volgens sommigen mist Ajax dan niet veel'

Bosz over afwezigheid Traoré: 'Volgens sommigen mist Ajax dan niet veel'

02-12-2016 14:16
16

Anwar El Ghazi keerde donderdag terug op het trainingsveld bij Ajax en er liggen gelijk kansen voor de buitenspeler. Hij is één van de opties om de geblesseerde Bertrand Traoré te vervangen. Ajax-trainer Peter Bosz geeft tekst en uitleg.

El Ghazi deed de afgelopen weken hard zijn best bij Jong Ajax. Wat vond Bosz van de manier waarop hij zich opstelde? "Zoals hij het moest doen. Hij heeft daar meegetraind. Daar heb ik contact met Marcel Keizer (trainer Jong Ajax, red.) over. Hij heeft daar gedaan wat ik van hem verwachtte en wat hij moest doen", aldus Bosz op het persmoment van Ajax in aanloop naar FC Groningen-thuis.

Is El Ghazi dan ook de vervanger van Traoré? "Als hij hem vervangt, is dat niet de reden. Dan is de reden dat Traoré geblesseerd is. We zullen zaterdag de beslissing nemen wat we gaan doen, maar Traoré speelt dus in ieder geval niet", verwijst Bosz naar de bovenbeenblessure van de huurling. Wat mist Ajax door zijn afwezigheid? "Volgens sommigen niet al te veel, maar daar ben ik het niet mee eens."

"Bertrand is iemand die altijd dreiging heeft, of hij nou goed of slecht speelt", weet Bosz, die El Ghazi goed heeft bekeken bij Jong Ajax. "Hij deed z'n best en daar begint bij mij alles mee. Dat je druk zet zoals we dat willen, dat je vrijloopt zoals we dat willen. En dat heb ik gezien. Daar bovenop heeft hij natuurlijk kwaliteiten. Die komen er in mijn ogen alleen maar uit als die basis dus goed is."