Vreemde gewaarwording voor Van Eijden bij AZ: 'Ik kon me niet meer oplappen'

Vreemde gewaarwording voor Van Eijden bij AZ: 'Ik kon me niet meer oplappen'

02-12-2016 19:43
1

Voor Rens van Eijden is het een vreemde gewaarwording: voor het eerst in zijn carrière is de verdediger van AZ lange tijd uit de roulatie. Hij ziet ook voordelen van zijn liesblessure.

Van Eijden voert in de gym de door de fysio bedachte oefeningen uit. "Ik vind het mooi om op deze manier aan mezelf te werken", zegt hij tegen NH. "Bij lange blessures heb je echt de tijd om sterker te worden, zoals bijvoorbeeld een kruisbandblessure. Dat is een periode die voor iedere voetballer echt goed zou zijn. Los van het feit dat een kruisbandblessure nooit lekker is."

De verdediger is bezig aan zijn eerste seizoen bij AZ. Hij speelt vanwege de Europa League veel meer wedstrijden dan hij gewend was bij NEC. "Ik heb vrijwel alle wedstrijden negentig minuten gespeeld. Dat is een bepaalde belasting op je lichaam. Veel spelen, herstellen en weer spelen. Ik heb constant met kleine pijntjes gelopen."

Daar zat van alles tussen voor Van Eijden. "Gebroken neus, overstrekking van de knie, schop op mijn enkel en dat heeft mij heel veel energie gekost. Uiteindelijk kon ik mij niet meer oplappen om door te gaan en bleek dat er iets ergers aan de hand te was."