'We kunnen ons meten met de topploegen van de Eredivisie, zoveel is nu duidelijk'

'We kunnen ons meten met de topploegen van de Eredivisie, zoveel is nu duidelijk'

02-12-2016 21:14
3

FC Utrecht doet het met een zevende plek in de competitie prima, maar trainer Erik Ten Hag blijft realistisch. Ondanks dat er zeges werden geboekt op onder meer Willem II, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles en FC Groningen, klinkt er geen feestmuziek in Utrecht.

"We kunnen ons meten met de topploegen, zoveel is nu duidelijk", zegt Ten Hag op de clubsite van Utrecht. "Nu moeten we dat nog zien om te zetten in klinkende munt. Dat heeft er aan ontbroken. We moeten de stap zetten naar optimaal resultaat. Dat is: drie punten."

Wedden

Meer odds

Ook op tactisch vlak probeert Ten Hag zijn spelers wat te leren. "We zijn op dat front heel erg bezig met bewustwording, en bezig met in welke posities we moeten komen om een grotere kans op scoren te hebben. Wat vervolgens meehelpt, is dat we voorin spelers hebben die, laat ik het zo zeggen, qua niveau zeer toereikend zijn. We streven naar het samen behalen van een nog hoger niveau. Goed is niet goed genoeg. We willen beter. Dat begint bij goed verdedigen als team, en vereist ook dat we goed aanvallen als ploeg."