Koploper VVV ziet voorsprong op Jong Ajax en Jong PSV slinken na pijnlijke remise

02-12-2016 21:50
29

VVV-Venlo wist vrijdagavond niet te winnen van Telstar maar is nog altijd koploper van de Jupiler League. Jong PSV en Jong Ajax wonnen wel en verkleinen daarmee hun achterstand op de koploper. MVV, tot vanavond de nummer twee, ging onderuit.

VVV-Venlo - Telstar 1-1
VVV-Venlo is ook na speelronde zeventien de trotse koploper van de Jupiler League. Toch zal de teleurstelling overheersen bij de Limburgers: in eigen huis eindigde het duel met Telstar in 1-1. Ondanks dat de bezoekers al sinds minuut zeventien met een man minder speelden door een rode kaart, wist VVV niet te winnen. Vijf minuten voor tijd kwam Telstar langszij in stadion De Koel. Door het puntenverlies heeft VVV een voorsprong van twee punten op achtervolger Jong Ajax.

Jong PSV - Achilles '29 4-0
Jong PSV kende vrijdagavond geen genade. De Eindhovense beloften rekenden keihard af met Achilles '29. Op sportcomplex de Herdgang werd het maar liefst 4-0 voor Jong PSV, dat daarmee goede zaken doet in de Jupiler League. Luiz Beto da Silva was trefzeker in de minuut voor de rust en in de minuut na de rust. Kort daarna tekende Pablo Rosario voor de 3-0. Ook Jong PSV's topscorer deed een duit in het zakje: Sam Lammers zorgde vanaf de penaltystip voor de 4-0. Door de overwinning stijgt de ploeg van Pascal Jansen naar de vierde plek in de Jupiler League.

RKC Waalwijk - MVV 2-0
Vrijdagavond heeft MVV een vervelende nederlaag geleden in de strijd om de koppositie. Er werd met 2-0 verloren op bezoek bij RKC Waalwijk, waardoor de achterstand op koploper VVV-Venlo is vergroot tot vier punten. Johan Voskamp en Moussa Sanoh zorgden voor de Waalwijkse doelpuntenproductie.

SC Cambuur - Jong Ajax 1-3
Jong Ajax heeft een zeer knappe overwinning geboekt op SC Cambuur. De ploeg van voormalig Cambuur-trainer Marcel Keizer keek na 80 minuten spelen nog tegen een achterstand aan. In minuut 81 en 82 zetten Frenkie de Jong en Pelle Clement de wedstrijd op zijn kop. In de slotfase maakte Justin Kluivert zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, waardoor Jong Ajax met 1-3 zegeviert. Door de benauwde zege gaan de beloften over nummer drie MVV heen op de ranglijst. De Limburgers gingen onderuit bij RKC Waalwijk.