Blind bij El Clásico: 'Van Messi weet je dat, maar Ronaldo bracht het ook niet'

Blind bij El Clásico: 'Van Messi weet je dat, maar Ronaldo bracht het ook niet'

03-12-2016 18:37
4

Het gelijkspel dat Real Madrid zaterdag wegkaapte uit Camp Nou was verdiend. Dat vindt Danny Blind, bondscoach van het Nederlands elftal die voor Ziggo Sport in het stadion aanwezig was.

Blind, die voor het eerst in zijn leven bij El Clásico was, zag voor rust een beter Real. "Ze waren toen gevaarlijker, vooral in de counter. Barça had maar één mogelijkheid in de eerste helft", aldus Blind na afloop van de wedstrijd bij de betaalzender. 

Na rust brak Luis Suarez de wedstrijd open met een kopbal. "Je ziet dat hij niet in goeden doen is, maar dit blijft Suarez ten voeten uit. Rechts, links, koppend, hij beheerst alle facetten. Dan is hij slim, gewoon een goeie goal." In die fase maakte vooral de van een blessure herstelde Andres Iniesta indruk op Blind. "Dat is de reden dat het dan gaat lopen."

Toch herstelde Real zich van de achterstand door in blessuretijd te scoren. "Dan gebeurt wat je niet meer verwacht. Barça laat zich te ver terugdringen, maar ik denk dat het op basis van de hele wedstrijd een verdiend gelijkspel was." Messi en Ronaldo waren allebei redelijk onzichtbaar. Blind: "Klopt. Messi en Ronaldo hebben we niet gezien. Van Messi weet je dat hij aan het terugkomen is (na een blessure, red.). Maar Ronaldo kon het vandaag ook niet brengen."