Ik heb de trainer gezegd dat ik bij Ajax wil blijven en om de titel wil strijden

"Ik heb de trainer gezegd dat ik bij Ajax wil blijven en om de titel wil strijden"

05-12-2016 07:30
7

André Onana hield tegen FC Groningen (2-0) vooor de tiende keer in achttien officiële duels voor Ajax de nul. Een statistiek waar de doelman uit Kameroen trots op kan zijn.

"Dat betekent dat we heel goed verdedigen", gaf Onana in gesprek met De Telegraaf. ook de credits aan zijn defensie. De Kameroener blijft zich ontwikkelen, maar moet mogelijk op korte termijn zijn plekje onder de lat afstaan aan Tim Krul. "Ik kan nog veel beter, ben nog steeds aan het leren. Ik doe mijn werk." 

Ook tegen FC Groningen was Onana belangrijk. In de tweede minuut verrichtte hij een belangrijke redding. Kort na rust stond hij verkeerd opgesteld bij een vrije trap van Yoëll van Nieff, maar herstelde hij zich goed. "Als keeper moet je in een wedstrijd heel veel beslissingen nemen. En ik rekende inderdaad op een voorzet. Ik had geluk dat ik die foute inschatting kon goedmaken."

Onana kan in januari deelnemen aan de Afrika Cup, maar daar voelt de doelman niets voor. "Ik heb de trainer gezegd dat ik bij Ajax wil blijven en om de titel wil strijden. De Afrika Cup is iets groots, maar ik denk dat ik daar niet heenga."