De Graafschap moet knokken voor opvolger: 'Het gaat ongelofelijk moeizaam'

De Graafschap moet knokken voor opvolger: 'Het gaat ongelofelijk moeizaam'

05-12-2016 20:07
8

Henk de Jong is de voornaamste kandidaat om de ontslagen Jan Vreman op te volgen bij De Graafschap. De oud-coach van SC Cambuur staat echter nog onder contract bij FC Groningen en die club is niet van plan om zomaar mee te werken aan een vertrek.

Volgens Voetbal International heeft De Graafschap inmiddels al een onderhoud gehad met De Jong, die op dit moment de functie van accountmanager bekleedt bij FC Groningen. Hans Nijland, directeur bij de noorderlingen, wil daarom niet meewerken. "Dat komt omdat wij een overeenkomst hebben met Henk", vertelt hij aan Voetbal International. "Toen Henk hier begon als accountmanager zagen wij dat als een kans. We hebben in hem geïnvesteerd en kosten gemaakt. Eerst zaaien en dan oogsten."

"Om scenario's als wat nu met De Graafschap gebeurt voor te zijn, hebben we vanaf 1 augustus commitment voor een jaar met elkaar afgesproken en dat ook netjes vastgelegd. Kennelijk kruipt bij Henk het bloed toch waar het niet gaan kan. We proberen nu met een voor alle partijen nette oplossing te komen", aldus Nijland, die bevestigt dat er de onderhandelingen daarom stroef verlopen. "Het gaat inderdaad ongelooflijk moeizaam op dit moment."