Brands: 'Met hem heb ik altijd contact gehouden, maar zeg het maar...'

Brands: 'Met hem heb ik altijd contact gehouden, maar zeg het maar...'

07-12-2016 20:35
8

Na de roemloze uitschakeling van PSV in Europa klinkt de roep op versterkingen. Marcel Brands, technisch directeur in Eindhoven, ziet ook de naam van Marco van Ginkel weer passeren.

De middenvelder van Chelsea speelde in de tweede helft van afgelopen seizoen bij PSV en had met zijn doelpunten een groot aandeel in de tweede landstitel op rij. In de winterse transferperiode is hij mogelijk weer beschikbaar. "Met Marco van Ginkel heb ik altijd contact gehouden", erkent Brands tegenover NOS.

Een terugkeer van Van Ginkel naar PSV is echter geen abc'tje. "Natuurlijk is Marco een geweldige speler, maar je moet ook beseffen: als iedereen fit is hebben we spelers als Guardado, Hendrix, Pröpper, Ramselaar, Siem de Jong en Zinchenko." Is een nieuwe middenvelder dan wel nodig? "Zeg het maar....", verzucht Brands.

De PSV-directeur liet een dag na het doelpuntloze gelijkspel tegen FK Rostov al weten teleurgesteld te zijn in de spelersgroep. "De nieuwe spelers leveren wél goede energie, maar de groep die er al was, voldoet niet aan de verwachtingen van de afgelopen twee jaar", zei hij.