'Advocaat mag investeren en denkt aan bod op Feyenoord-aanvaller'

'Advocaat mag investeren en denkt aan bod op Feyenoord-aanvaller'

16-12-2016 18:10
12

De naam van Eljero Elia zingt rond bij Fenerbahçe. Dat meldt het Turkse medium Vatandanhaber vrijdag. Fener-coach Dick Advocaat heeft de toezegging dat hij tijdens de naderende transferwindow miljoenen mag investeren in zijn elftal.

Elia is niet het belangrijkste doelwit van Fenerbahçe en Advocaat. Dat is José Sosa. De Argentijnse aanvaller schitterde de afgelopen seizoenen in dienst van Besiktas en maakte in de zomer de overstap naar AC Milan, maar daar komt Sosa (31) amper aan de bak. Nu lonkt er voor de stilist een terugkeer naar de Turkse Süper Lig. Fenerbahçe wil Sosa graag voor een halfjaar huren van Milan. 

Een alternatief voor de negentienvoudig international is Feyenoord-aanvaller Elia (29). Advocaat kent de vleugelspeler natuurlijk uit zijn periode in De Kuip, waar hij vorig seizoen enkele maanden rondliep als technisch adviseur.

Elia beleefde eerder buitenlandse avonturen bij onder meer Werder Bremen, Juventus en Hamburger SV. Afgelopen zomer verlengde hij zijn contract in Rotterdam-Zuid tot medio 2018. Dit seizoen troffen Feyenoord en Fenerbahçe elkaar overigens twee keer in de Europa League. Bij de Turkse topclub spelen momenteel al twee Nederlandse aanvallers: Jeremain Lens en Robin van Persie. Ook Gregory van der Wiel speelt in Istanbul.