Cocu trots op Guardado: Daar heeft hij een goed signaal mee afgegeven

Cocu trots op Guardado: "Daar heeft hij een goed signaal mee afgegeven"

18-12-2016 19:20
42

Phillip Cocu is tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen Ajax, maar niet met de manier waarop PSV zich gedurende een deel van de wedstrijd liet zien. Dat zegt de trainer van de Eindhovenaren in gesprek met FOX Sports.

"In z'n algemeenheid was het een aantrekkelijke wedstrijd", zegt Cocu. "Zeker voor de neutrale toeschouwer. Na de eerste twaalf minuten zijn we vergeten te voetballen. Dan heb je geen lef als je de bal hebt. Uitzakken. Ik zei: dit is gewoon een wedstrijd. Doe gewoon wat je normaal gesproken ook doet."

"Wij moesten alle registers opengooien om niet de tweede tegen te krijgen (na de goal van Davy Klaassen, red.). We gingen toen spelen zoals ik het graag zie. We knokten ons terug in de wedstrijd. De gelijkmaker was terecht (Siem de Jong, red). Ik heb na de wedstrijd wel gezegd: ik verwacht dat we zo ook de eerste helft spelen. Niet alleen als je op achterstand komt. Dat moeten we wel verbeteren in duels waar het er echt om gaat."

Ajax maakte al vroeg in de wedstrijd kennis met Andrés Guardado. De Mexicaan blesseerde Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi. "Dat hoort er natuurlijk bij. Op de scherpst van de snede spelen. Dit zijn kleine dingen die het verschil maken. Daar heeft hij een goed signaal mee afgegeven", zegt Cocu. "Hij is een belangrijke schakel in onze opbouw. Daar hadden we de eerste helft moeite mee. Hij kan zich heel goed richten op een wedstrijd. Hij heeft het best lang volgehouden." Guardado werd na een uur gewisseld voor Siem de Jong.