'Bij AZ weggestuurde Belg kan Eredivisie-rentree maken bij ADO'

'Bij AZ weggestuurde Belg kan Eredivisie-rentree maken bij ADO'

22-12-2016 23:57
7

Jan Wuytens zit al maanden zonder ploeg, zijn contract bij AZ werd dit jaar verbroken. Sindsdien zoekt hij naar een nieuwe werkgever, maar die zoektocht kan nu voorbij zijn. ADO Den Haag zou belangstelling hebben.

Het Algemeen Dagblad weet dat Wuytens recent heeft gesproken met ADO-coach Zeljko Petrovic. De Haagse club wil Wuytens graag in de armen sluiten, maar voorlopig is er nog geen sprake van een overeenkomst tussen de beide partijen. ADO kan achterin in ieder geval wat hulp gebruiken. Het slikte ondertussen al 29 tegendoelpunten in zeventien wedstrijden, enkel PEC Zwolle en Excelsior verdedigen nog slechter.

Wuytens kan een mooi palmares voorleggen. Het jeugdproduct van PSV brak niet door in Eindhoven, maar verzamelde daarna wel meer dan 200 wedstrijden bij Heracles Almelo, FC Utrecht en laatst bij AZ. Eerder was er al sprake van interesse bij Westerlo en Roda JC, maar dat liep beide keren op niets uit. Wuytens hoopte zelf op een avontuur in de Verenigde Staten, maar daar komt het voorlopig niet van.