Mourinho bevestigt vertrek van United-flop: Ja, hij is naar me toegekomen

Mourinho bevestigt vertrek van United-flop: "Ja, hij is naar me toegekomen"

23-12-2016 15:32
2

Morgan Schneiderlin vertrekt in de winterse transferperiode bij Manchester United. José Mourinho heeft vrijdag bevestigd dat de Franse middenvelder weg wil.

Schneiderlin staat al het hele seizoen op een zijspoor en is dat inmiddels beu, erkent Mourinho. "Ja, Morgan is naar me toegekomen en liet me weten te willen vertrekken. Hij is een grote professional, fantastische kerel en heel eerlijk en open. Ik gun hem een mooie, nieuwe uitdaging", aldus de United-manager op een persconferentie.

Wedden

Meer odds

"Het is ook simpel", vervolgt Mourinho. "Als Morgan wél regelmatig had gespeeld, had ik het recht gehad om nee te zeggen tegen zijn vertrekwens. Maar hij speelt niet regelmatig en dus heb ik niet het recht om iemand ongelukkig te maken. Als het juiste bod binnenkomt, vertrekt hij."

Inmiddels is er een officieel bod uitgebracht op Schneiderlin. West Bromwich Albion heeft achttien miljoen euro over voor de Franse middenvelder, die in de zomer van 2014 nog 28 miljoen kostte. "Ja, we hebben een bod uitgebracht. Meer wil ik niet zeggen, want dat is niet eerlijk tegenover de speler en Manchester United", laat WBA-manager Tony Pulis weten.