Frustraties Dijkhuizen na ontslag: 'Dat is het probleem, hoe denk je dat te doen?

Frustraties Dijkhuizen na ontslag: 'Dat is het probleem, hoe denk je dat te doen?

31-12-2016 08:55
5

Marinus Dijkhuizen kan een week na zijn ontslag bij NAC Breda nog altijd moeilijk bevatten waarom hij weggestuurd is bij de Brabantse club. Dijkhuizen is er nog steeds van overtuigd dat hij met NAC goede prestaties kon leveren in de tweede seizoenshelft.

Vooral het feit dat het afscheid zo uit de lucht kwam vallen doet hem pijn. "Dat moment blijft moeilijk te accepteren. Als ze me na die wedstrijd tegen FC Eindhoven mijn ontslag hadden gegeven, had ik er een ander gevoel aan over gehouden. Nu had ik het idee dat we het daarna weer aardig hadden opgepakt. Ik had er weer het volste vertrouwen in dat we richting de top-5 gingen", aldus Dijkhuizen in gesprek met BN/De Stem.

Dijkhuizen kan zich moeilijk vinden in het beleid dat de club momenteel voert. "Bij een club als NAC is het kennelijk lastig om de verwachtingen naar beneden toe bij te stellen. En dat hadden ze wel moeten doen", vervolgt de trainer, die te maken kreeg met een jong elftal. "Daarin zit hem het probleem van dit seizoen. We kwamen met 2 miljoen aan doorlopende contracten uit het vorige seizoen. Dat moest terug naar anderhalf miljoen. Hoe denk je dat te doen?"

"De club had in die fase veel harder moeten roepen hoe het zit", aldus Dijkhuizen, die een paar jaar geleden met Excelsior wél vanuit de Jupiler League de Eredivisie wist te bereiken. Het verschil? "Excelsior had een heel hecht team. De meeste jongens van dit NAC hebben de handen vol aan zichzelf. Dan wordt het moeilijk om elkaar te sturen in het veld."