PSV sluit sensationele deal op oudjaarsdag: Van Ginkel keert terug

PSV sluit sensationele deal op oudjaarsdag: Van Ginkel keert terug

31-12-2016 14:01
55

Marco van Ginkel keert terug naar PSV. De Eindhovense club maakt op oudjaarsdag bekend dat de 24-jarige middenvelder op huurbasis overkomt van Chelsea.

Van Ginkel maakt het seizoen af bij PSV, zoals hij dat ook in de eerste helft van 2016 deed. De middenvelder zet op maandag zijn handtekening en sluit met onmiddellijke ingang aan bij de selectie van Phillip Cocu. Aanvankelijk zou Van Ginkel afgelopen zomer al in Eindhoven blijven, maar een oude knieblessure stuurde die plannen in de war.

Inmiddels is hij weer fit. "Ik ben blij dat ik deze route heb gekozen", zegt Van Ginkel op de PSV-website. "Rust en fysiotherapie waren noodzakelijk. Ik ben nu weer toe aan topvoetbal en ben blij dat PSV me die kans geeft. Ik heb hier vorig seizoen een mooie tijd gehad en hoop dat we dat nu kunnen evenaren."

"Marco is een speler die iets extra's toevoegt aan onze selectie", aldus technisch manager Marcel Brands. "Dat is het uitgangspunt van de keuze die we gemaakt hebben. Ik heb in de voorbije maanden altijd contact met hem gehouden, omdat we in hem een potentiële versterking zagen. Het is mooi dat het nu weer lukt. We hebben er een goede speler bij."