Bazoer: Toen werd duidelijk dat een transfer het beste was voor mij en Ajax

Bazoer: "Toen werd duidelijk dat een transfer het beste was voor mij en Ajax"

03-01-2017 19:56
30

Riechedly Bazoer trainde dinsdag voor het eerst mee bij VfL Wolfsburg, bijna een maand na de afronding van zijn Ajax-vertrek. De twintigjarige middenvelder is in de wolken.

"Ik ben heel gelukkig dat ik hier ben en ik kijk uit naar de komende tijd in Wolfsburg", zegt Bazoer op de website van zijn nieuwe club. Bij de Duitse club komt hij twee landgenoten tegen: Jeffrey Bruma en assistent-trainer Ton Lokhoff. "Dat maakt de eerste dagen natuurlijk een stuk makkelijker."

"Ik ben een technische voetballer, die veel meters maakt en op alle posities op het middenveld kan spelen", vervolgt Bazoer, die zichzelf een box-to-box-middenvelder noemt. "Ondanks dat ik nog veel moet leren, ben ik ervan overtuigd dat ik Wolfsburg verder kan helpen."

Bazoer tekende in december een contract tot medio 2021 bij Wolfsburg, dat twaalf miljoen euro overmaakte naar Ajax. "Het totaalpakket klopt gewoon. Het was voor mij belangrijk dat ik vertrouwen voelde en dat was vanaf het begin het geval."

Dat vertrouwen miste hij bij Ajax onder Peter Bosz. "De trainer van Ajax koos simpelweg voor andere spelers. Toen werd duidelijk dat een transfer het beste was voor beide partijen. Over twee of drie jaar ben ik bij Wolfsburg hopelijk een veel betere voetballer geworden."