De Jong maakt vergelijking met Janssen: Een sprekend voorbeeld

De Jong maakt vergelijking met Janssen: "Een sprekend voorbeeld"

05-01-2017 08:20
2

Wanneer gaat Luuk de Jong weer scoren? Die vraag zullen veel PSV'ers, inclusief hijzelf, zichzelf regelmatig stellen. De teller staat dit seizoen pas op vier treffers, maar zelf houdt hij hoop.

"Als je tegen een muur speelt, is het gewoon moeilijk als je aanvallers vast aan de buitenkant hebt staan", verdedigt De Jong zichzelf in het Algemeen Dagblad. Wellicht kiest Phillip Cocu na de winterstop voor een nieuwe speelwijze. "Vandaag (woensdag, red.) deden we het een deel van de training anders. We zullen zien wat de trainer er verder mee wil, maar het kan best een interessante extra optie zijn, 4-4-2. Voor mij als spits en voor heel het team."

De Jong denkt dat de teller vanzelf wel weer gaat lopen. "Ik zie dit nog steeds als een periode die elke spits wel een keer meemaakt in zijn carrière. De voorbeelden zijn legio. Zelfs Cruijff had soms een periode van extreme 'droogte', las ik laatst. En een sprekend voorbeeld is natuurlijk hoe het vorig seizoen ging met Vincent Janssen. Die stond met kerst ook pas op 6 goals en kwam alsnog los na de winter. Die werd zelfs topscorer van de Eredivisie met 27 goals."