Leipzig pakt zege in negen minuten tijd, Van Bommels Wolfsburg zakt verder weg

02-10-2021 21:01 Laatste update: 20:56
34

Door een late overwinning op VfL Bochum doet RB Leipzig weer mee om de bovenste plekken in de Bundesliga. Het werd 3-0, maar soepel ging het niet voor de ploeg van Jesse Marsch.

Leipzig - Bochum 3-0
Het loopt nog niet zoals gewenst bij Leipzig, dat van de zeven wedstrijden er slechts drie won. Ook tegen het laaggeklasseerde Bochum ging het niet vanzelf. Leipzig kreeg wel wat kansjes, maar Bochum werd daar niet zenuwachtig van.

Pas in de tweede helft kwam Leipzig, waar Brian Brobbey de hele wedstrijd op de bank zat, los van Bochum. Met nog 21 minuten op de klok brak André Silva de ban. En niet veel later schoot Christopher Nkunku zijn ploeg in veilige haven. Diezelfde Nkunku besliste de wedstrijd kort daarna definitief, waardoor Leipzig in een tijdsbestek van negen minuten de zege naar zich toe wist te trekken.

Leipzig staat op plaats zeven in de Bundesliga, met een achterstand van zes punten op koploper Bayern München. Bochum, waar ex-Fortunees Sebastian Polter onder contract staat, moet het doen met plaats zeventien.

Wolfsburg - Gladbach 1-3
Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg de tweede Bundesliga-wedstrijd op rij verloren. In de Volkswagen-Arena won Borussia Mönchengladbach: 1-3. Het Borussia Dortmund van Donyell Malen won wel.

Wolfsburg begon zo goed aan de competitie, maar heeft nu al drie duels op rij niet gewonnen. Gladbach stond na zeven minuten al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Met een omhaal maakte Breel embolo de openingsgoal en twee minuten later scoorde Jonas Hofmann.

Zomeraanwinst Luca Waldschmidt wist al snel weer iets terug te doen voor Wolfsburg, maar daarna bleef het grote gevaar uit. Dankzij doelman Koen Casteels liep Gladbach in de tweede helft niet verder uit. Hij voorkwam een goal van Denis Zakaria en stopte even later een strafschop van Lars Stindl. Wolfsburg moest het op dat moment met een man minder doen, nadat Maxence Lacroix met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

In de blessuretijd besliste Gladbach de wedstrijd met de 1-3. Wolfsburg zakt naar de vijfde plaats in Duitsland.

Dortmund - Augsburg 2-1
Ook zonder Erling Haaland kan Dortmund wedstrijden winne. De Champions League-tegenstander van Ajax staat op de tweede plaats in Duitsland na een 2-1 zege op FC Augsburg. Met Malen in de basis kwam Dortmund al snel op een 1-0 voorsprong. Malen werd gehaakt en kreeg een strafschop, die werd benut door Raphael Guerreiro.

De gelijkmaker volgde nadat Augsburg steeds meer aandrong. Andi Zeqiri scoorde uit de rebound. Kansen waren schaars voor Dortmund. De 2-1 van Julian Brandt vroeg in de tweede helft was echter niet onverdiend.

Dortmund liet in de slotfase na om de wedstrijd in het slot te gooien.

Hertha BSC - Freiburg 1-2
Hertha BSC krijgt het maar niet op de rit in Duitsland. Ook van SC Freiburg kon de nieuwe club van Jurgen Ekkelenkamp, die op de bank begon, niet winnen. Philipp Lienhart zorgde na een kwartier al voor de goal voor Freiburg.

Daarna was het lang zoeken voor Hertha. Ekkelenkamp werd in de tweede helft ingebracht en daarna viel de gelijkmaker van Krzysztof Piatek. Maar in de slotfase ging het toch weer mis toen Nils Petersen Freiburg de voorsprong bezorgde. Het bleek het winnende doelpunt.