Suárez neemt ultieme revanche: Atlético verslaat Barça in Spaanse topper

2 oktober 2021 om 22:52
Laatste update: 2 oktober 2021 om 23:03

FC Barcelona heeft drie dagen na de afstraffing tegen Benfica een nieuwe tik om de oren gekregen. De Catalanen gingen met 2-0 onderuit in de Spaanse topper tegen Atlético Madrid. Luis Suárez scoorde en nam zo zijn ultieme revanche.

Barça moest het stellen zonder de geschorste Ronald Koeman, die eerder op de dag te horen kreeg dat hij sowieso mag aanblijven. De Nederlandse trainer ruimde basisplaatsen in voor Sergiño Dest, Frenkie de Jong en Memphis Depay, maar Luuk de Jong nam op de bank plaats. Vanaf de tribune zag Koeman dat zijn strijdplan al snel overboord kon. Na een fraaie aanval sloeg Thomas Lemar toe op aangeven van Suárez.

De Catalaanse defensie oogde bepaald niet waterdicht in het Wanda Metropolitano. Dat bleek kort voor rust opnieuw, toen Suárez op aangeven van Lemar alleen voor doelman Marc-André Ter Stegen opdook. Dat buitenkansje was aan de Uruguayaan wel besteed. Hij liet in aanloop naar de clash nog maar eens weten dat zijn gedwongen vertrek bij Barça hem nog altijd dwarszit. Desondanks juichte hij ingetogen.

De pijn bij Barcelona zal er desondanks niet minder om zijn. De bezoekers gingen nog wel op zoek naar een aansluitingstreffer, maar de defensie van Atlético werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. Barça blijft daardoor steken op de achtste plek met twaalf punten. De Madrilenen klimmen naar plek twee met zeventien punten.